1Q-kandidat: David Pikas

­Vad heter du?

David Pikas

Hur gammal är du?

21 år

Vart kommer du ifrån?

Uppsala

Vad pluggar du och vad har du pluggat tidigare?

Kandidat i datavetenskap, 3:e året

Hur länge har du varit medlem i Kalmar nation?

Sedan hösten 2015

Vad har du gjort på nationen tidigare?

Klubbvärd, Recceförman, spelaförman, sexmästare, hemsideförman och ledamot av valnämnden

Varför vill du bli kurator på Kalmar nation?

Framförallt så tror jag att vara kurator är en erfarenhet som jag kommer växa väldigt mycket utav och att jag kommer lära mig väldigt mycket.

Nationen är väldigt viktig för mig och det är något som jag redan lägger ned mycket tid på och något som jag vill fortsätta investera tid och energi i. Kuratorsrollen kan vara väldigt påfrestande vad jag har förstått men nationen känns som en rimlig sak att lägga ned den ansträngningen på.

Vad skulle göra dig till en bra kurator?

Jag har erfarenhet inom flera områden på nationen och tror att jag har en viss insikt i hur saker går till som är nödvändig för att ordentligt kunna utföra 1Q-jobbet.

Rollen som förste kurator är en som innebär en viss makt och detta medför ett ansvar att bruka makten på det sätt som är bäst för nationen och inte för att hävda mig personligen till exempel. Jag anser mig ha ett sådant förhållande till makt att jag inte kommer missbruka min position utan snarare kommer försöka hitta den pragmatiskt bästa lösningen i en given situation.

Har du någon hjärtefråga?

Det finns färre och färre engagerade på nationen, något som man kan se på hur många vakanser vi har. Detta är en trend som även har märkts hos andra nationer. Jag tycker att det är viktigt både att jobba för att hitta lösningar till detta på en kk-nivå men också att försöka hitta lösningar som vi kan implementera så länge så att vi kan bedriva vår verksamhet ordentligt fram tills en eventuell mer permanent lösning

Den här sidan uppdaterades senast 2 maj 2018 kl. 11:10.

Top