Aktiviteter på Kalmar nation

Kalmar nations blandbandscirkel samlas för att diskutera och byta musik med varandra. Foto: Bartek Ambrozik

Blandbandscirkeln på Kalmar nation

Är du intresserad av att vidga dina – och andras – musikaliska vyer? Blandbandscirkeln finns till för dig som älskar musik, som vill lära känna ny sådan och sprida det du själv lyssnar på till andra nyfikna öron.

Fotogruppen tar foton, pratar foto och lever foto. Typ. Foto: Cathy Xiao Chen

Fotogruppen på Kalmar nation

Kalmar nations fotogrupp har under många år hållit fanan högt genom att anordna fotoexkursioner, utställningar och andra aktiviteter. Medlemmarna har hjälpt och inspirerat varandra och många fotointresserade har fått tillfälle att lära sig framkalla fotografier själva i vårt mörkrum.

Kalmar nations jubileumsår 2013 inleddes med stor nyårsgasque i festsalen. Foto: Nationsfotografen

Gasquer på Kalmar nation

Gasquer är ett fenomen som är väldigt utmärkande för det uppsalienska studentlivet. En gasque är helt enkelt en flerrätters middag med klädkod, tal och underhållning av olika slag. Gasquerna har ofta olika teman och de äger rum med jämna mellanrum under terminerna. Att gå på gasque är någonting utöver det vanliga och grymt roligt!

Visst är det här en fin röd färg?

Idrott & sport på Kalmar nation

Tillsammans med likasinnade har du möjlighet att utöva s k ”sport” i Kalmar nations regi. Innebandy, fotboll och pingis är tre olika aktiviteter som vår Idrottsförman har ansvar för. Om du vill dra igång någon annan idrottssatsning så är du varmt välkommen, kontakta gärna Förste kurator, Idrottsförmannen eller Recceförmännen då!

Kalmar nations kör under Nationskörsfestivalen 2013.

Kalmar nations kör

Kalmarkören är en blandad kör med ungefär 50 medlemmar. De framträder framför allt på nationens egna tillställningar men har även egna, allmänna framträdanden och sjunger också på privata tillställningar. Kören sjunger allt från isländska 1300-talspsalmer till tysk barbershop à la 1930, men har en viss förkärlek för traditionell körmusik.

Knally – Kalmar nations rebusrally

Kalmar nations rebusrally är en upplevelse utöver det vanliga. I den svindlande hastigheten 35 km/timmen strävar lagen fram i sina bilar. Hur lyckosam man blir beror hur väl man löser Knallyts rebusar. I mål väntar en storartad fest med många priser. Det blir en resa som du sent kommer att glömma, så börja rekryteringen till ditt lag redan idag!

Häng i kakelugnsrummet. Foto: Anna Sturesson

Kulturgruppen på Kalmar nation

Namnet på den här gruppen reflekterar bredden i vad de håller på med. Begreppet ”kultur” omfattar allt från stjärnskådning i Observatorielunden till studiebesök på Dramaten i Stockholm. Dessutom kan det kastas in skattjakter, filmkvällar och annat godis i blandningen. Om du är det minsta kulturintresserad så är Kulturgruppen till för dig.

Måla är precis vad det låter som: en kreativ oas där du kan släppa loss din inre konstnär.

Måla på Kalmar nation

Målargruppen på Kalmar nation träffas varje söndag kl. 14-16 i kakelugnsrummet på övervåningen i nationshuset. Två timmar när du kan vara kreativ och fly vardagen och tröttsamt tentaplugg. Du behöver inte ta med dig något förutom dig själv, inspirerande tankar och – givetvis – din önskan att förvandla dina idéer till fantastiska målningar.

Ensemblen under slutnumret i Jubileumsspexet 2013. Foto: Nationsfotografen

Spex på Kalmar nation

Har du alltid velat göra en cover av Lady Gagas ”Bad romance”? Velat spela hertig av Kanarieöarna? Dansa balett till We will rock you? Då har du kommit helt rätt!

Syjunta på Kalmar nation

Är du intresserad av textilt hantverkande? Stickning, virkning, broderi, nålbindning eller helt enkelt hur man lagar sina kläder – vad som helst på tyg och tråd. På söndagar varje uddda vecka ses vi i syjuntan uppe på nationens övervåning mellan kl tolv och två.

Teater på Kalmar nation

Våren 2016 sätter teatergruppen upp sin egen tolkning av William Shakespeares klassiker ”Trettondagsafton”. Det blir en storartad föreställning, så se till att reservera din biljett nu!

Yoga på Kalmar nation

Namaste och välkomna till Yoga på Kalmar nation! Vi har yogaklass på onsdagar mellan kl. 17 och 18. Yogisar på

Den här sidan uppdaterades senast 20 april 2017 kl. 17:48.

Top