Kalmar nations kör under Nationskörsfestivalen 2013.
Kalmar nations kör under Nationskörsfestivalen 2013.

Kalmar nations kör


Om kören

Varje onsdag klockan 19:00 träffas Uppsalas näst trevligaste kör i festsalen på Kalmar nation.

Kalmar nations kör är en blandad kör med ungefär 50 medlemmar. De framträder framför allt på nationens egna tillställningar men har även egna, allmänna framträdanden och sjunger också på privata tillställningar. På vårterminen deltar kören i den årliga Nationskörsfestivalen, vilket har dokumenterats och finns på YouTube.

Kören sjunger allt från dryckesvisor från 1500-talet på latin, till nyskriven indisk konnakol i sjutakt, men har en viss förkärlek för traditionell körmusik. ”Som sångare behöver du ingen tidigare kör- eller notläsningsvana men vi ser gärna att du kan sjunga rent och att du är intresserad av att lära och utvecklas som körsångare”, säger körens dirigent Elias Castegren.

”Vi fokuserar inte bara på sången utan tycker också att det är viktigt med gemenskap. Därför anordnar vi ibland egna fester och brukar ha körsittning då nationen har gasque. En gång per termin åker vi iväg under en helg för att sjunga, äta och umgås tillsammans”, säger Elias, som lett kören sedan hösten 2008.

Kören under majmiddagen 2015

 

Anlita Kalmar nations kör

Kalmar nations kör sjunger också på tillställningar utanför Kalmar nations verksamhet. Vill du anlita kören att sjunga på en examensceremoni, gasque, födelsedagsfest, luciatåg eller annan tillställning, hör av dig till adressen nedan för mer information.

Kontakt

Är du intresserad av att anlita kören eller har andra frågor?
Kontakta körförmannen på koren[at]kalmarnation.se eller via kontaktformuläret så får du veta mer!

Den här sidan uppdaterades senast 30 januari 2018 kl. 14:47.

Top