Kalmar nations kör under Nationskörsfestivalen 2013.
Kalmar nations kör under Nationskörsfestivalen 2013.

Kalmar nations kör


Om kören

Varje onsdag klockan 19:00 träffas Uppsalas näst trevligaste kör i festsalen på Kalmar nation.

Kalmar nations kör är en blandad kör med ungefär 50 medlemmar. De framträder framför allt på nationens egna tillställningar men har även egna, allmänna framträdanden och sjunger också på privata tillställningar. På vårterminen deltar kören i den årliga Nationskörsfestivalen, vilket har dokumenterats och finns på YouTube.

Kören sjunger allt från dryckesvisor från 1500-talet på latin, till nyskriven indisk konnakol i sjutakt, men har en viss förkärlek för traditionell körmusik. ”Som sångare behöver du ingen tidigare kör- eller notläsningsvana men vi ser gärna att du kan sjunga rent och att du är intresserad av att lära och utvecklas som körsångare”, säger körens dirigent Elias Castegren.

”Vi fokuserar inte bara på sången utan tycker också att det är viktigt med gemenskap. Därför anordnar vi ibland egna fester och brukar ha körsittning då nationen har gasque. En gång per termin åker vi iväg under en helg för att sjunga, äta och umgås tillsammans”, säger Elias, som lett kören sedan hösten 2008.

Kören under majmiddagen 2015

Gå med i kören

I början av varje termin tar kören in nya medlemmar, under ett insjungningsrep. Denna termins insjungningsrep har redan varit, men info om nästa termins insjungninsrep kommer i början på nästa termin

Insjungningsrep

Inför insjungningsrepet är det bra om du lär dig Lorem Ipsum. Noter och ljudfiler att öva till finns här. Den kommer du sedan få sjunga tillsammans med andra i en mindre grupp. Du behöver inte ha varit på repet på onsdagen för att komma på insjungningsrepet, men det uppmuntras. Ingen föranmälan krävs.

Inga förkunskaper eller tidigare körerfarenhet är nödvändig men vi ser gärna att du kan hålla ton och är intresserad av att utvecklas som sångare. Du kommer aldrig behöva sjunga själv inför en ”jury” utan vi är alltid åtminstone några stycken som sjunger tillsammans. Vi tillämpar inget kösystem, utan tar in så många vi har möjlighet till från de som närvarar under insjungningsrepet.

Anlita Kalmar nations kör

Kalmar nations kör sjunger också på tillställningar utanför Kalmar nations verksamhet. Vill du anlita kören att sjunga på en examensceremoni, gasque, födelsedagsfest, luciatåg eller annan tillställning, hör av dig till adressen nedan för mer information.

Kontakt

Är du intresserad av att anlita kören eller har andra frågor?
Kontakta körförmannen på koren[at]kalmarnation.se eller via kontaktformuläret så får du veta mer!

Den här sidan uppdaterades senast 17 november 2017 kl. 15:40.

Top