den lilla nationen med det stora hjärtat

Bli medlem

Klart att du ska bli kalmarit – det är enkelt!
Men är du fortfarande osäker? Läs nedan och se om vi kan övertyga dig varför Kalmar är den härligaste nationen!

 

Gå med i nationenÖvertyga mig
Jag vill bli kalmarit!

Hur gör jag för att bli medlem?

På nationen

Besök oss på Svartmangatan 3 under kontorstid:
16-18 mån, ons, tors & 12-13 tis, fre

Expeditionen ligger på övervåningen. Ta med legitimation och antagningsbesked, ett medlemskap kostar 350kr. Välkommen!

Inskrivning

I början av varje termin slår nationen upp portarna till nationshuset på Svartmangatan 3 och välkomnar nya medlemmar varje dag i våran inskrivning. Där kan du ställa frågor och få veta mer om vad det innebär att vara medlem i Kalmar nation.
VT24 är inskrivningen öppen kl. 14-18,
mån-fre, fr.o.m. 11 jan t.o.m. 16 feb!

Online

Är du antagen till UU kan du gå in på uppsalastudent.com och bli medlem i Kalmar nation online! Varmt välkommen till nationen, besök oss på Svartmangatan 3 för att hämta ditt temporära nationskort.

Varför kalmar?

Musiknationen

Vi har under många år varit en av Uppsalas främsta musiknationer. Vi har haft några av Sveriges mest berömda klubbar genom åren (vi minns med glädje Stones, Pang Musik!, Elevation och Boom Goes the Dynamite) och vi fortsätter den stolta traditionen med många unika klubbar som Kollektivets Indie.

 

Vi gör en massa saker tillsammans, allt från idrott till konst. Spexgruppen har uppsättningar på alla våra gasquer. Blandbandscirkeln träffas med jämna mellanrum för att lyssna och prata musik. Idrottsförmännen ordnar sportaktiviteter varje vecka. Och mycket mer.

Om du inte känner för att vara kulturell kanske du bara gillar att klä dig i kostym och långklänning? Nationens traditionella fester kallas för gasquer och varje termin har vi flera stora fester för dig. Pub Kronan är nationens mysiga pub som drivs av klubbverkare som ansvarar för att sälja mat och servera dryck.

Tre anledningar varför du ska välja Kalmar nation:
1. Den lilla nationen med det stora hjärtat – hos oss välkomnas du snabbt in i gemenskapen!
2. Indiehjärtat – i vårt stora hjärta får mycket indie plats. Även om du inte gillar indie, eller ens musik, är du välkommen. Alla är välkomna.
3. För endast 350kr per termin får du ta del av hela nationens utbud av aktiviteter. Och vanligtvis får du schyssta rabatter till våra olika evenemang!