Kontakta oss

Kontakta Kalmar
kom i kontakt med oss

Vem vill du komma i kontakt med?

Vi finns här för dig. Under sommaren har Förste och Andre kurator expeditionstid 14-16 på onsdagar. Från och med 14 augusti är det 16-18 måndag, onsdag och torsdag samt 12-13 tisdag och fredag som gäller.

Förste kurator (förkortas 1Q) är ungefär som nationens VD och ordförande, och som sådan är hen högste ansvarige för all verksamhet. 

Andre kurator (2Q) är vice ordförande och ekonomiansvarig på nationen. hen sköter saker som budgetering, löneutbetalningar och kassaapparater.

Tredje kurator (3Q) sköter om restaurangverksamheten och därmed allt som har med mat och dryck att göra. Hen ansvarar även för nationens klubbverksamhet.

Fjärde kurator (4Q) svarar på frågor rörande arrangemang som rör mat och festligheter. Hen har också koll på uthyrningar.

 

Vanligaste frågorna
Jag vill Bli medlem, hur gör jag?

Det är enkelt att bli kalmarit. Enklast är om du kommer förbi vårt (och snart ditt!) nationshus på Svartmangatan 3 under expeditionstid. HT22 är inskrivningen öppen måndag-fredag 18 augusti till 16 september. Ta med dig legitimation, antagningsbesked och 330 kr. Vi tar endast kort. Välkommen!

Jag vill engagera mig på nationen, Vem kontaktar jag?

Om du vill engagera dig på något sätt kan du vända dig till Förste kurator eller någon av recentiorsförmännen.

Nationshuset är låst! Hur gör jag för att komma in?

Nationshuset är upplåst under kuratelets expeditionstider. Under andra tider på dagen kan du komma in genom att använda den hemliga koden. Kontakta Förste kurator för att ta reda på den.

Jag vill starta en klubb! Men hur?

Vi är alltid öppna för initiativ från våra medlemmar. Steg 1 är alltså att bli medlem, om du inte redan är det. Sedan tar du kontakt med Förste kurator. Ta med dina tankar och gärna lite nedskrivna detaljer, så tar vi en kaffe och pratar om din idé.

Måste jag vara medlem för att kunna ta del av aktiviteterna, t.ex. måla eller syjuntan?

Njja. Vi slänger inte ut någon som vill vara med på våra aktiviteter, men tanken är att de ska vara till för våra medlemmar. Om det blir fullt på någon aktivitet väljer vi den som är medlem framför den som inte är det. För vissa aktiviteter tar vi ut en avgift per termin för att få delta, för den som inte är medlem.

1Q - Kasper KöHler

Bild på Kasper Köhler.

Förste kurator svarar på frågor om bostäder, adressändringar, medlemskap i nationen, nationskort, gasquer och stipendier. Obs! Om du är registrerad på en kurs/program på UU adressändrar du själv via Studentportalen.

4Q - MArta Marie Kukk

Fjärde kurator svarar på frågor rörande arrangemang som rör mat och festligheter. Hen har också koll på uthyrningar.

2Q - Maya Hellerstedt

Bild på Maya Hellerstedt.

Andre kurator svarar på frågor om budget, löner och ekonomi. Dessutom säljer hen gästkort och biljetter till aktuella evenemang under expeditionstiderna.

3Q - Leo Sheils

Tredje kurator svarar på frågor om puben, restaurangen och jobb på nationen. Hen har också koll på arrangemang som rör mat och festligheter. 

recentiorsförman

Recentiorsförmännen svarar på frågor om saker du kan tänkas fundera kring som ny student och medlem på nationen. Låt dem vägleda dig.

Andra ämbetsmän

Andra ämbetsmän kan svara på specifika frågor som rör deras ämbeten. Hör av dig till 1Q för att bli vidarebefordrad till rätt kalmarit.

Expeditionstider

mån, ons, tors: 16-18
tis, fre: 12-13

Mellan 5 juni och 14 augusti har Förste och Andre kurator sommarexpeditionstid: Onsdagar 14-16.