Kalmar nations bostäder

Bo på Kalmar nation

Kalmar nation erbjuder dig som medlem bostad i två bostadsstiftelser: Bortom Bullret och Rackarnäbbet. I den förstnämnda stiftelsen finns det ett stort antal korridorsrum och i den sistnämnda några lägenheter. Båda stiftelserna ligger i direkt anslutning till nationen – centralt i Uppsala!

Om bostäderna
Så fungerar det

Sök boende på Kalmar

Bostadsansökan på Kalmar nation sker via www.nationsgardarna.se. Du registrerar dig där och kan börja söka de rum och lägenheter som finns utlysta på en gång. Riktigt enkelt!

Bortom bullret och Rackarnäbbet

Bostadsstiftelserna

Rackarnäbbet – historiska lägenheter

I kulturkvarteren på Övre Slottsgatan 15-19 (i backen ovanför nationshuset) finns tre enrumslägenheter, sju tvårumslägenheter och två trerumslägenheter i renoverade trähus från 1600- till 1800-talet. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. Du kan bara söka en lägenhet här när någon blir ledig. Hör av dig till Studentvägen, som är de som hanterar våra bostäder.
Kontakta: info@studentvagen.se eller telefon 018-51 85 10.

 

Bortom Bullret – boende med anor

 Rundelsgränd 6A och 6B (kallat Bortom Bullret) och på S:t Johannesgatan 19 (Parthenon) finns sammanlagt 92 enkelrum, 8 dubletter och en triplett. Enkelrummen ligger i korridorer där alla delar kök, de flesta enkelrummen är på 19 kvm. Alla enkelrum har egen toalett och dusch. I dubblett- och tripplettrummen delar de boende på kök och toalett. Alla rummen hyrs ut omöblerade.

Bortom Bullret ligger mycket centralt i Uppsala, och hyrorna är genom välskött ekonomi relativt låga. Stämningen i korridorerna är för det mesta mycket god, och de som bor här trivs bra. Om båda halvorna av en dubblett är lediga samtidigt kan två sökande slå ihop sina ansökningspoäng.

Vill du ha första tjing?

Recceförtur & Ämbetspoäng

Recceförtur – förtur för nya studenter
75% av våra rum uthyres med förtur till medlemmar som är recentiorer. Du behöver inte ha betalat terminsavgiften för att ansöka, men den behöver vara betald för att du ska kunna skriva kontrakt. Dessa rum kan endast sökas genom att skicka ett mail med antagningsbesked till 1q@kalmarnation.se senast den 20/8. Du får även extra förtur om du kommer från Kalmar län, har slutbetyg från gymnasium i Kalmar län eller har förälder som har varit medlem i Kalmar nation. För att styrka detta skickar du in kopior av slutbetyg från gymnasiet eller personbevis som har blivit vidimerat av minst två personer till:

Förste kurator
Svartmangatan 3
753 12 Uppsala

Dokumenten ska vara Förste kurator tillhanda senast den 20/8. För att få förturen registrerad vänta på ett bekräftelsemejl, på grund av detta så är det viktigt att ni skickar med en mejladress om det är så att ni postar bevisen. Ju tidigare du ansöker om rum desto större är chansen att du får ett.

Ämbetsmannapoäng – att vara aktiv lönar sig
Som ämbetsman på Kalmar nation har du förmånen att samla extrapoäng till våra bostäder.
Poängen delas ut efter terminens första styrelsemöte (HT19 sker detta den 23e september).
En termin räknas enbart om ämbetet påbörjades senast den sista oktober under höstterminen, eller senast februari under vårterminen, och förutsätter fullbordad termin.

Så fungerar poängen:
1 poäng – en termin med ämbete
2 poäng – en termin i klubbverket eller två/flera terminer med övrigt ämbete
3 poäng – en termin som kurator eller två/flera terminer i klubbverket
4 poäng – två/flera terminer som kurator eller två/flera termins i klubbverket samt två/flera terminer med övrigt ämbete