Kalmar nations bostäder

Bo på Kalmar nation

Kalmar nation erbjuder dig som medlem bostad i två bostadsstiftelser: Bortom Bullret och Rackarnäbbet. I den förstnämnda stiftelsen finns det ett stort antal korridorsrum och i den sistnämnda några lägenheter. Båda stiftelserna ligger i direkt anslutning till nationen – centralt i Uppsala!

Om bostäderna
Så fungerar det

Sök boende på Kalmar

Bostadsansökan på Kalmar nation sker via www.nationsgardarna.se. Du registrerar dig där och kan börja söka de rum och lägenheter som finns utlysta på en gång. Riktigt enkelt!

Bortom bullret och Rackarnäbbet

Bostadsstiftelserna

Rackarnäbbet – historiska lägenheter

I kulturkvarteren på Övre Slottsgatan 15-19 (i backen ovanför nationshuset) finns tre enrumslägenheter, sju tvårumslägenheter och två trerumslägenheter i renoverade trähus från 1600- till 1800-talet. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. 

 

Bortom Bullret – boende med anor

 Rundelsgränd 6A och 6B (kallat Bortom Bullret) och på S:t Johannesgatan 19 (Parthenon) finns sammanlagt 92 enkelrum, 8 dubletter och en triplett. Enkelrummen ligger i korridorer där alla delar kök, de flesta enkelrummen är på 19 kvm. Alla enkelrum har egen toalett och dusch. I dubblett- och tripplettrummen delar de boende på kök och toalett. Alla rummen hyrs ut omöblerade.

Bortom Bullret ligger mycket centralt i Uppsala, och hyrorna är genom välskött ekonomi relativt låga. Stämningen i korridorerna är för det mesta mycket god, och de som bor här trivs bra. Om båda halvorna av en dubblett är lediga samtidigt kan två sökande slå ihop sina ansökningspoäng.

Frågor om kontrakt eller bostäderna?

Kontakta: info@studentvagen.se eller telefon 018-51 85 10.

Vill du ha extrapoäng?

Ämbetsmannapoäng 

Ämbetsmannapoäng – att vara aktiv lönar sig
Som ämbetsman på Kalmar nation har du förmånen att samla extrapoäng till våra bostäder.

För att kunna få poängen måste du ansöka om dem genom att besöka Förste kurator under expeditionstid (16-18 mån, ons, tors; 12-13 tis & fre). 
Poängen delas ut efter terminens första styrelsemöte (VT20 sker detta den 3 februari).
En termin räknas enbart om ämbetet påbörjades senast den sista oktober (HT), eller senast februari (VT), och förutsätter fullbordad termin.

Så räknas poängen
1 poäng – en termin med ämbete
2 poäng – en termin i klubbverket eller två/flera terminer med övrigt ämbete
3 poäng – en termin som kurator eller två/flera terminer i klubbverket
4 poäng – två/flera terminer som kurator eller två/flera termins i klubbverket samt två/flera terminer med övrigt ämbete