Terminens snabbaste event

Knally – Kalmar nations rebusrally

Rebusjägarna presenterar stolt KarantänKnally – en digital version av Kalmar nations traditionella rebusrally. Följ knappen nedan och var med den 9e maj mellan 9.00 och 21.00!

Karantän KnallyOm Knally
Om Knally

Vad är ett rebusrally?

Det går att beskriva rebusrally som den ultimata billekstävlingen (Wikipedia), eller ett fullkontakt Trivial Pursuit kombinerat med japansk game show (Linköpings universitet), eller ett perfekt pubquiz möter Pokemon go på hjul (nuvarande Knally-general).

Oavsett beskrivning så är ett rebusrally en tävling i bil, med många olika inslag, men huvuduppgiften är att lösa rebusar och med hjälp av dessa transportera sig till nästa destination i Uppsala med omnejd. Det rör sig om en oförglömlig heldag på den uppländska landsbygden med dina vänner och förutom rebusar så kan det förekomma diverse quiz och andra uppgifter att lösa.

Till skillnad från ett ”riktigt” rally så ligger inte fokus på hastigheten utan hur löser utmaningarna på er väg och hur många prickar laget samlar på sig under dagen. Laget med lägst antal prickar vinner och får förutom evig ära även arrangera nästkommande rebusrally.

Kalmar nations rebusrally, Knally, hålls vanligtvis en gång per termin, på en lördag. Under veckan som leder upp till Knally får de deltagande lagen ett PM med regler och instruktioner samt kontaktuppgifter till Knally-generalerna så att alla lag vet vad som gäller under Knallyts gång.

Det hela avslutas på lördagkvällen med en fantastisk sexa på nationen där svaren rebusarna redovisas, diverse vandringspriser delas ut och det vinnande laget avslöjas till publikens jubel. Det spelar alltå ingen roll om du uppskattar quiz, har en förkärlek till rebusar, talang för utklädnader eller en naturlig fallenhet för det konstnärliga eller bara vill göra en kul grej för en dag, Knally har något för alla.

Snabba fakta

Knally i korthet

Senaste arrangörerna

VT20 Rebusjägarna
VT19 Världens mest osänkbara lag
VT18 Your inner Chi-a seeds
HT17 Rymdbörjes
VT17 Dr D & the Steampunks

Senaste teman

VT19 Legendariskt Knally
VT18 Havet är djupt
HT17 Knally – Reboot
VT17 Göteborgs Knally
HT16 1800-tals Knally

Senaste vinnarna

VT19 Snask & Snusk
VT18 The blue pearl
HT17 Your inner Chi-a seeds
VT17 Rymdbörjes
HT16 Dr D & the Steampunks

Knally genom åren

Knallyminnen