Mat, dryck och fika på kalmar nation

Pub, klubb & restaurang

Vår pub heter Kronan, efter regalskeppet som sjönk utanför Öland 1676 (samma år som nationen fyllde tonåring). Här serverar vårt fina klubbverk öl, läsk och god mat sex dagar i veckan. Ibland bjuder vår köksmästare in till temakvällar, och Kronan förvandlas till en mysig restaurang. Varje söndag dukar Café Kalmar upp för fika mellan 12-16. 

mer än mat & Dryck

Happenings i Kronan

klubb

Folkets Techno, Kollektivets Indie och Alt är exempel på klubbar som Kalmar nation står värd för. Flera gånger under teminen välkomnar vi er att släppa loss med oss, till den senaste technomusiken, de gungigaste indiedängorna och den härligaste alternativa musiken.

Brädspelspub

I puben har vi ett gäng olika spel, både på svenska och engelska. Bjud med dina vänner, njut av en burgare och kör en runda Exploding Kittens, Betrayal at House on the Hill eller Cards Against Humanity. Eller varför inte klassiker som Alfapet och Risk? Välkommen in i brädspelsdjungeln!

pubQuiz

Då och då arrangerar Kalmar nation pubquiz. Dra ihop ditt kompisgäng och quizza med oss. Med den mest unika spetskompetens är det kanske ni som kammar hem förstapriset?

Lyssna, spela & Standup

Kvällarna i Pub Kronan är inte bara god mat och dryck. Ibland dukar vi om och presenterar DJ:s och liveband. Några kvällar har du själv chansen att stå på scenen, under parollen ”Spela”, våra open mic-kvällar. Ibland bjuder vi också in komiker för standupkvällar. Missa inte Lyssna, Spela och våra standup-event!

Vill du uppträda på Lyssna eller Spela?

Har du alltid drömt om att ta Kalmar nation och trollbinda en publik? Nu har du chansen, vår scen är öppen för dig! Anmäl dig till Spela, vår open mic kväll, eller kontakta vår Lyssnaförman för att visa ditt intresse för att uppträda på Lyssna, våra konsertkvällar!

engagera dig

Jobba med restaurangverksamheten

Klubbverkare & cafevärdar

Det är nationens fantastiska klubbverk som möjliggör att vi kan hålla öppet sex dagar i veckan. Restaurangverksamheten leds av nationens 3Q. Är du intresserad av att veta mer om hur du kan engagera dig inom restaurangverksamheten är du välkommen att kontakta 3Q eller komma förbi nationen under expeditionstider. Du kan också anmäla dig direkt till lediga pass som utlyses i Facebookgruppen ”Jobba på Kalmar nation – Uppsala”.