Hej hej,

Nu är det dags igen. Vi ska äta kroppkaka. En legering av potatis och guld som uppfanns i Kalmar, där kroppkakeåldern har sin vagga redan år *mummel mummel*. Kroppkakeåldern blev till skillnad från till exempel järnåldern inte direkt någon framgångssaga. De arméer som slogs med kroppkakor hade vissa problem att hävda sig, för att uttrycka sig försiktigt. Eftersom det oftast är vinnarna som skriver historien så omnämns kroppkakeåldern inte i någon större utsträckning. För er som är mer intresserade av kroppkakeåldern så kan ni gå in på wikipedia.se/kroppkaka, där jag har varit inne och ändrat lite under förmiddagen. Enligt en färsk undersökning är 97% av det som står på Wikipedia sant, så för att ge legitimitet åt det väsentliga i min kroppkakeartikel avslutade jag med ett stycke, omfattande 3%, där det framgår att Gästrike-Hälsingeland nation är våra bästa vänner. Det är de inte.

Att det här talet som vanligt inte handlar om någonting beror på att jag spelade flipper i fyra timmar igår, istället för att skriva tal. Ni som är kalmariter kan glädjas åt att det inbringade 85:- till nationskassan. Ni övriga kan glädjas åt att talet är slut nu.

Carl Littke
Förste kurator ht08-vt09