Idag är en stor dag, för idag lanserar vi Kalmar nations nya webbplats. Den är fin, tycker vi. Förhoppningen är att du också ska tycka det, och att du dessutom ska tycka att den är innehållsrik, snabb och väl fungerande.

Kort om tekniken: plattformen är WordPress (som vid en nyligen genomförd undersökning driver ungefär 10 % av alla webbplatser i hela världen), och det du ser när du besöker oss här är ett så kallat ”tema”. Mer specifikt är det baserat på temat Responsive och sedan vidareutvecklat just för oss. Ett responsivt tema gör att den här webbplatsen går att titta på på ett smidigt sätt både i din mobiltelefon och din läsplatta.

Innehållet då? Ja, ingen webbplats utan innehåll. Vi har möblerat om lite och förhoppningsvis gjort det enklare att hitta det du söker här. Några små guldkorn som inte fanns förut är till exempel Arkivet, som över tid kommer att fyllas upp med memorabilia av alla de slag. Från affischer och filmer till spellistor och annat gott från gömmorna. Dessutom finns det ett Backstage-område, dit bara du som har lösenordet har tillgång. Det är inte så svårt som det låter, för lösenordet är samma som det du använder för att komma in i nationshuset. Enkelt.

En smart detalj (tycker vi själva, hrm) är Vanliga frågor, där du kan hitta svaren på alla möjliga ”vanliga” frågor som ställs till oss. Om du inte hittar ditt svar där så är det helt ok att kontakta Förste kurator, så hittar han svaret åt dig.

Nu drar höstterminen 2013 igång på allvar, och vi hoppas att både du som är recentior (det betyder ”ny student i Uppsala”) och du som varit med ett tag ska känna dig varmt välkommen till Kalmar nation – både den analoga och den digitala varianten.

Woop woop!

Per Hård af Segerstad
Hemsidesförman

P.S. Såklart så kommer det en brasklapp här på slutet: webbplatsen är testkörd, men ett sådant här projekt tar aldrig slut. Hittar du något som verkar knas så får du självklart gärna kontakta mig eller Förste kurator. D.S.