Sedan urminnes tider (eller i alla fall sedan 90-talet någon gång) har Kalmar nations samling av standar från hemlänet bestått av cirka två stycken. Då räknar vi inte in vårt heliga ostkakestandar, som självklart är mycket äldre än så. Nu har det dock börjat hända grejer! Skåpet där standaren förvaras har magiskt flyttats in till 1Q-expen, och samlingen har vuxit!
– Jag tar på mig hela äran, säger Förste kurator Micke. Fast 2Q är den som ringt runt till alla kommuner, tillägger han.

Frågan på allas läppar är självklart hur lång tid det tar innan samlingen är komplett? Hemlänet består av tolv kommuner. Avslöjandet att två av kommunerna inte ens har standar lägger viss sordin på stämningen, men räkna med att 1Q och 2Q kommer att tjata hål i huvudet på dessa kommuners slashasar, ända till de gräver fram standar att skicka till oss.

Uppdatering 22 augusti

Och där kom Hultsfred också! Foto: @starkmjoelk

Uppdatering 21 augusti

Så lycklig över ett nytt kommunstandar kan bara en 1Q vara!
Tack Arvid (@starkmjoelk på Instagram) för bilden.