Diskoteket 004: Gustav Olars // Robob & Boomblap // Hannes Forsman (Monitor 66) // Oskar Gerwins & Hugo Boss // Per Fors

▼ Kalmar nation
▼ Lördagen den 5 oktober
▼ Öppet 20-02, gratis in före 21
▼ 60 kr/40 kr för kalmariter
▼ Nationskort

Gratis in och företräde i kön till alla som under lördagen den 5 oktober har deltagit i Studentloppet för Kalmar nations räkning. Tag med er nummerlapp och visa upp i dörren! Gäller fram till midnatt.

Uppladdning inför lördag

Nedre dansgolvet

Hit välkomnar vi ett gäng killar som av en slump alla har sina rötter i Norrtälje. Vi kanske kan kalla dem för the Norrtälje Disco Mafia, eller nåt:

Gustav Olars

Gustav Olars är dålig på att skryta om sig själv, så vi gör det åt honom istället. Han spelar disco och har riktigt fin smak. Förutom att sedan många år ha ordnat klubbar bakom olika svarta dörrar i Stockholms tunnelbanesystem så har han spelat runt om på några av huvudstadens mest omhuldade klubbar såsom Slakthuset och Marie Laveau. Han gillar gamla trummaskiner, vinylskivor och det mesta i gränslandet mellan techno, sen disco och tidig house. Och vi gillar honom, så det är med stor glädje vi välkomnar Gustav Olars till Diskoteket!

Boomblap & Robob

Boomblap & Robob bjuder på djupa grooves, sexig disco och klassisk pianohouse! Vi tycker att de är coola eftersom de förutom att sitta på residency Grodan och lira runt om i Stockholm har värmt upp för storheter som Skrillex (innan han blev mainstream och ocool), Erol Alkan, Brodinski och Disclosure (!!!). Nu får de bättra på sina CVn ordentligt med att värma upp för Gustav Olars.

Hannes Forsman (Monitor 66)

Han var och spelade på Diskoteket i våras med den andra hälften av duon Monitor 66, och det var toknice. Nu rullar han upp med tåget till Uppsala igen för att spela låtar som vi andra kommer att stå och smyg-shazamma på dansgolvet. Passa på att se honom lira nu, för snart drar han iväg med M66 på USA-turné!

mikkelrev & Linnéa

Diskotekets resident-DJs. Du har sett oss förut. Vi dricker mjölk och dansar bakom skivspelarna. Och vi tycker om er jättemycket!

Övre dansgolvet

Oskar Gerwins & Hugo Boss

Pojkarna som har stått för några av stans bästa bokningar under de senaste åren. Nu senast har de rattat klubben Underlandet som har kunnat bjuda på akter som Ben UFO och Genius of Time, och i pipelinen har de en ny technoklubb på gång under namnet Panoptikon. De gillar att köpa vinyler från England och de hatar rundgång. Därför vill vi ha dem till Diskoteket.

Per Fors

Per har länge varit aktiv inom Uppsalas klubbscen. De senaste tre åren har han huserat på Velvets housegolv och är en av de drivande i musikkollektivet Huset. Han blandar dagsfärsk techno med elektroniska klassiker från 90- och 00-talet. Och Per är inte bara DJ, utan även doktorand, och vi tycker att det är väldigt sympatiskt med folk som blandar musikalisk och akademisk talang, så det är en ära för oss att få bjuda in honom till Diskoteket.

Ein Pohle

För uppvärmningen står Diskotekets egen resident-dj Ein Pohle! Han har fullt upp i sitt vanliga liv, där han jobbar som ljuddesigner för nya Wolfenstein-spelet, och därför är vi glada att han har tid att slita sig loss några timmar och bjussa på sina tyska vinyler.

Diskoteket on the 5th of October, open from 20 until 02, 40 kr cover for Kalmar members, 60 for the rest. Free until 21. Best djs in town: the Norrtälje Disco Mafia consisting of Gustav Olars, Boomblap & Robob, and upstairs three of Uppsalas legendary techno DJs: Oskar Gerwins, Hugo Boss & Per Fors. And of course, yours sincerely, Adam & Linnéa.