Efter Livsmedelsverkets senaste utspel om att förbjuda opastöriserad mjölk har viss nervositet infunnit sig på nationen i våra hjärtan. Opastöriserad mjölk är ju, som vi alla vet, huvudingrediensen i den klassiska ostkakan. Ostkakan, som ju tagit sitt namn från Kalmar nations berömda och hemlighetsfulla ostkakegille, är var kalmarits huvudföda, ja, själva livsnerv. När det börjar pratas om förbud går alltså tankar osökt till 20-talets Chicago och de många svartklubbar som ploppade upp som svampar ur jorden. Ska vi behöva hamna i den jobbiga situationen att behöva skaffa den dyrbara gula varan på svarta marknaden i Rössle eller Göshult? Icke, enligt vår kraftfulle Förste kurator, som i en intervju med tidningen Ergo reder ut läget.
– Vi tycker det är fånigt att förbjuda opastöriserad mjölk. Det finns i sådana fall värre saker än just det att förbjuda, säger Förste kurator Micke till Ergo. Han får medhåll av våra älskade fiender på Wexiö nation.
– Politiker bör inte lägga sig i den folktradition som det är att äta ostkaka, säger Victoria Lindqvist, Förste kurator på Wexiö nation.

Med ledare som dem finns inget att oroa sig över! Läs gärna hela intervjun i Ergo.

Per Hård af Segerstad