Med en lineup som räcker ett helt varv genom huset är det dags för Diskoteket igen!

▲ Diskoteket 005: Claes Rosén (Local Talk) et al.
▼ Kalmar nation
▼ Lördagen den 16 november
▼ Öppet 20-02, gratis in före 21
▼ 60 kr/40 kr för kalmariter
▼ Nationskort

▲Claes Rosén (Local Talk)

Det går bra för Claes Rosén. Från att ha proddat ända sedan 90-talet är han idag mer aktuell än någonsin: förra året vann han som ena hälften av duon L-Wiz det prestigefyllda P3 Guld-priset i danskategorin, värmde för deadmau5 på Söderstadion och hade det allmänt gött. I år släppte han en EP på Mad Mats & Toolis house-etikett ”Local Talk”, som på senare år har växt fram som ett av de mest respekterade skivbolagen i världen. Att just Claes EP är en av skivbolagets mest framgångsrika hittills säger en hel del om kvaliteten.

I skrivande stund är han fullt upptagen i studion med bland annat en uppföljare till Local Talk, men även remixjobb åt bland andra Kim Cesarion. Han kommer att lira mestadels house, men kanske kastar in någon dubstepdänga framåt sista timmen. Vi är sjukt stolta över att kunna bjuda upp honom till Diskoteket den 16 november.

Claes Rosén finns på Facebook

▲Mattias Polanco & Braxn (Love Potion)

Dessa herrar har man sett flänga runt på stockholmsscenen i några år nu, allt från att ha värmt för giganter som Felix da Housecat och Joris Voorn på F12, drivit egna klubbar och nu på sistone startat upp det stockholmsbaserade skivbolaget Love Potion. Det finns få ställen i Stockholm värda namnet som inte har haft denna duo i båset på sistone, och vi är glada att äntligen få upp dem till Uppsala, eftersom de är några av de skickligaste djs vi nånsin har hört.

Mattias Polanco finns på Facebook

Braxn finns på Facebook

▲mikkelrev & Linnéa

Diskotekets egna hus-djs!

Diskotekets hus-DJs finns på Facebook

▲Rojin Kolanc & Anna Kohlin

Två av Sveriges kanske främsta tech house-kännare kommer och styr upp vårt övre dansgolv. Förutom att hålla residency på Tabazco har de lirat runt om i huvudstaden på ställen som Olssons Skor, Hell’s Kitchen och Södra Teatern. Och när de inte är i Stockholm och jobbar rullar de runt och spelar jämte storheter som La Fleur i Jönköping, eller hänger på Ibiza för att låta sig inspireras.

https://soundcloud.com/rojinkolanc/rojinkolanc004

▲Emil Fredén (Binär)

Hans namn är i Uppsala-kretsar synonymt med drivig melodiös house. Förutom att ratta den nyöppnade klubben Binär på V-dala och ha varit synonym med Velvets house-golv i några år har han också hunnit vända skivor i Tokyo. Den 16 november fyller han också av en ren slump 25 år. Så det blir som att han spelar på sitt eget födelsedagskalas. Hipp hipp hurra!

▲♥ ▼♥ ▲♥ ▼♥ ▲♥ ▼♥ ▲

Diskoteket on November 16th presents: Claes Rosén (Local Talk), Mattias Polanco & Braxn (Love Potion), Rojin Kolanc & Anna Kohlin and Emil Fredén (Binär). They all have one thing in common: they are some of the finest DJs we know. We’re open from 8 pm until 2 am. 60/40 kr for members of Kalmar nation, nationskort needed. See you all on November 16th! ♥