► 0/40kr
► 22:30-04:00
► 15 Mars
► Nationskort

Tillsammans med Kids With Guns kommer vi att ge er ett oförglömligt 04-släpp. Line-up:en är bakad med bekanta Uppsala-DJ:s blandat med producenter som är på väg uppåt och såklart kvällens stora gäst från svenska labeln Bonerizing Records: Jon Electra! Smuts och röj som aldrig förr har utlovas i den intima källarlokalen samt visuals från VJ:Aina.

Gratis inträde för alla Kalmariter och 40kr för icke-medlemmar. Dörrarna sparkas upp med glädje vid 22:30, så var ute i god för att komma in!

Δ Jon Electra [Bonerizing Records]
Δ Kids With Guns
Δ Euphoric Felines
Δ Goldbass [Disco Motion Records]
Δ ALX MRTN

★ JON ELECTRA [Bonerizing Records]

Vi är otroligt glada att få boka den här finska electro-yngligen från Jyväskylä, Finland! Jon Electras karriär tog fart när han släppte sin första EP med titlarna Monster och Carousel på inte mindre än den svenska labeln Bonerizing Records. Ringer någon klocka? Yes? F.O.O.L. hänger nämligen också där!

Det var en brittisk duo som en gång sa, “1000 horses can’t be wrong” i det här fallet vill vi säga “30 000 Youtubespelningar, Dirtyphonics, Far Too Loud och Revolvr can’t be wrong”! Inte riktigt samma sak som 1000 hästar men ni förstår principen! Spridningen har varit enorm genom diverse bloggar och Youtube-kanaler och supporten massiv. Nu har vår finske kompis ett fullspeckat schema de kommande månaderna. Bara under mars-månad har han ca 20 stycken spelningar och vi är väldigt glada för att ha lyckats pressa in Uppsala i hans turné!

★ KIDS WITH GUNS

Fortfarande ganska oklart om vilka den här duon är… De verkar dyka upp på diverse 04:an lite här och där, de lurar in med dansant electronica bakat med sexig disco och plötsligt slänger de in ‘You Can Call Me Al’, strobe:en smyger in och sen spårar det ur exponentiellt..

Uppsala-duon består av Azmi och Mak som både bokat och styrt klubbar inkognito tillsammans med Uppsalas nationer. De var otroligt nära på att få hit TV Noise vid ett tillfälle men formella hinder satte tyvärr stopp för dessa planer.

Det ryktas om att de suttit i deras super fancy hemmastudio och producerat en del, förhoppningsvis får vi höra ett provsmak inom kort!

★ EUPHORIC FELINES (Fucked Up Friday)

Denna kattiga trio behöver egentligen ingen introduktion alls. Överhuvudtaget. Ever. Ever-ever, ^evah-evah.

Som den orangea grändkatten, Abraham de Lacy Giuseppe Casey Thomas O’Malley, en gång sa: Alla vill ju vara katt. – Vilket är mer eller mindre objektivt sant. Det är dock rätt svårt att komma upp i O’Malleys nivå men de här tjejerna tassar nog ganska jämt med den kissen.

Euphoric Felines höll länge en av Uppsalas mest kvalitativa electro-klubbar under namnet Fucked Up Friday. Sorligt nog lades klubben ner men än idag väntar vi fortfarande stronkt på att tjejorna ska starta upp någonting nytt!

Deras arsenal som vi redan vet är brett som fan, de släpper allt ifrån house, electro till kaxig hiphop och som vanligt bjuder de alltid på show. Vi är grymt glada för att de är med och fuckar på detta event trots att det är en lördag!

★ GOLDBASS [Disco Motion Records]

Ni vet hur det dykt upp en del nya artister från Uppsala på senaste tiden, sånna som Tobtok, Oliver Nelson och Skogsrå? De är kidsen i processen att sätta Uppsala på världskartan när det kommer till fucking bra musik.

För tillfället har Goldbass släppt EP:n Primadonna samt en remix på Jackson 5- Dancing Machine. Vi håller tummarna och hoppas på att även denna yngling ska få representera Uppsala i internationella musiksammanhang! Goldbass kommer att denna kväll leverera de sexigaste ackorden och den skönaste franskan, vi vet att det brukar vara svårt men försök att hålla tungan rätt i mun!

P.S. det ryktas om att Goldbass och Tobtok suttit och producerat tillsammans men säg inte att vi har sagt nåt…

★ ALX MRTN

Denna fransman kommer att stå för lite mjukare musik vid de senare timmarna, när ni hoppat och studsat er helt svettiga i källaren kan ni chat-chtta en stund med en eller två kalla. Har de danssugna inte fått nog så kanske det blir lite acid på övregolvet, vem vet…

 

Together with Kids With Guns we will be giving you an unforgivable 04-night. The line up is mixed with known Uppsala-DJs along with fine producers and of course the big guest from Finland with releases from the Swedish label Bonerizing Records: Jon Electra! Filthy electro has been promised in our basement, visuals will be provided by VJ:Aina.

Free entry for all Kalmar-members och 40kr for none-members. Doors open at 22:30 so be here early!

Δ Jon Electra [Bonerizing Records]
Δ Kids With Guns
Δ Euphoric Felines
Δ Goldbass [Disco Motion Records]
Δ ALX MRTN

★ JON ELECTRA [Bonerizing Records]

We’re very happy to present to you this new electro youngster from Jyväskylä, Finland. Jon Electra’s career got carried away when he released his first EP with the titles Monster and Carousel on the successful Swedish label, Bonerizing Records! Does it ring a bell? Well it should it’s the home label of F.O.O.L!

There was a British duo that once said, “1000 horses can’t be wrong” in this case we wanna say “30 000 youtube-plays, Dirtyphonics, Far Too Loud and Revovlr can’t be wrong”! Not really the same thing as 1000 horses but you get the point! Jon Electra’s music has been spread intensely through different blogs and Youtube channels and huge artists in the same genre, the support has so far been nothing short of massive!

★ KIDS WITH GUNS

Still a bit unclear who this duo actually is… They seem to show up at different 04:s here and there. They lure in with dancy electronica, mixed with sexy disco and all of a sudden ‘You Can Call Me Al’ gets choped up and then everything seems to be out of control.

Rumour has it that the duo has been producing in their super fancy studio, hopefully we’ll hear something veeeeerry soon, moon, very moon.

★ EUPHORIC FELINES (Fucked Up Friday)

This trio doesn’t really need an introduction for Uppsala.

As the orange alley cat, Abraham de Lacy Giuseppe Casey Thomas O’Malley, once said: Everybody wants to be a cat. – It’s scientifically proven that it’s a 100% fact. Even though it takes something extra to reach up to O’Malley’s level, these girls probably already passed it.

For a while Euphoric Felines arranged one of Uppsala’s most appreciated electro clubs called Fucked Up Friday. Sadly it was canceled due to lack of time. While we wait for the girls to start something new they are more than welcome to fuck this night right up the back alley!

★ GOLDBASS [Disco Motion Records]

Lately there has been some new names popping up from Uppsala, you know Tobtok, Oliver Nelson, Skogsrå. These are the kids in the process of putting Uppsala on the map when it comes to delivering great music. So far Goldbass has released an EP called Primadonna, and made a remix on Jackson 5’s Dancing Machine. We’ll cross our fingers and hope that this kid too will be aknowledged as one of Uppsalas brilliant producers. Goldbass will be delivering smooth chords and a touch of french!

Also a bird told us that Goldbass and Tobtok has been spending time in the studio together. What are they up to? Frenching? God I hope so…

★ ALX MRTN

This frenchman will not be giving you french beats, I’m afraid. When you’ve jumped around in the basement, all hot and sweaty, take a trip upstairs. This man will be providing some smooth loungie tracks, and who knows, if it fits there might be some acid…(…) Grab a few cold ones and relax yor socks when you’re back on track go pwn the floor!