Vår källarpub är inte stor men vi försöker trycka in så mycket aktivitet det bara går och utnyttja varje kvadratmeter. Här följer en summering av vad som händer den här veckan!

 

MÅNDAG – Måndag Sessions med Clitter! Varje måndag gästas Måndag Sessions av en ny dj som perfekt kompletterar den unika cocktailmenyn. Ikväll är det ingen mindre än Uppsalas hiphop-drottning Clitter som står under discokulan. Mer info här.

TISDAG – Terminens första Spela! Spela är Kalmar nations egen open mic-kväll, vilket innebär att scenen kan bli din! Ta med vännerna och njut av uppträdanden från alla världens hörn – du kommer bli överraskad! Om du har något att framföra själv finns mer info här.

ONSDAG – Pub Kronan har öppet som vanligt! Detta är enda kvällen den här veckan som du kan komma och bara ta en hamburgare eller något att dricka i goda vänners lag utan att det händer spexiga grejer överallt.

TORSDAG – På torsdag har vi reccemottagning och Pub Kronan har därför stängt.

FREDAG – Restaurang Smaka tar över! Smaka erbjuder kanske den bästa vegetariska och veganska maten du någonsin prövat, matchat med bordsservice och vita dukar. Denna gång med ett samarbete med Måndag Sessions = grymma drinkar till maten. Kolla in! Denna fredag kommer även fotogruppen ha sitta första möta och fota mat innan restaurangen öppnar – mer info här.

LÖRDAG – Kulturpub! Lördag den 13 september är det Kulturnatten i Uppsala, och på Kalmar nation är vi inte sämre. Det blir en helt unik meny med mat från världens alla hörn, och dessutom en egenkomponerad cocktailmeny! Mer info här.

SÖNDAG – Frk. Nylins eftr. – söndagsfiket deluxe! Varje söndag dukar våra fikavärdar upp ett smörgåsbord av läckerheter som kan avnjutas mellan 12 och 16. Hett tips – den veganska päronkladdkakan är helt otroligt och våra flädersmoothies botar alla baksmällor. Såhär såg det ut i söndags!

Our basement pub is not big but we try to squeeze in as much activity we can and use every square meter. Here’s a summary of this week!

 

MONDAY – Måndag Sessions with Clitter! Every Monday a new DJ visits Kalmar to perfectly complement the unique cocktail menu. Tonight it’s none other than Uppsala hip-hop queen Clitter behind the decks. More info here.

TUESDAY – First Spela of the semester! Spela (Play) is Kalmar nation’s own open mic night, which means that the stage can be yours! Bring your friends and enjoy the performances from all corners of the world – you’ll be surprised how good they are! If you have something to perform yourself, there is more info here.

WEDNESDAY– Pub Kronan is open as usual! This is the only evening this week thatyou can come and just have a burger or a drink with good friends without crazy stuff going on everywhere.

THURSDAY – On Thursday we have a reception for newcomers which means Pub Kronan will be closed.

FRIDAY – Restaurant Smaka takes over! Smaka (taste) offers perhaps the best vegetarian and vegan food you’ve ever tried, matched with table service and white tablecloths. This time our mixologists from Måndag Sessions joins the fun, meaning awesome cocktails with the food! Check it out! This Friday the photo group have their first meeting, taking pictures of food before the restaurant opens – more info here.

SATURDAY – Culture pub! Saturday September 13 is the Culture Night in Uppsala, and at Kalmar nation we participate aswell. There will be a completely unique menu of food from around the world, and also a self-composed cocktail menu! More info here.

SUNDAY – Frk. Nylins eftr. – söndagsfiket deluxe! Every Sunday our fika hosts set an amazing smorgasbord of delicious sandwiches and pastries, which can be devoured between 12 and 16. An insider tip – the vegan pear chocolate cake is out of this world, and the elderflower smoothies cure all hangovers. This is what it looked like last Sunday!