Diskoteket är tillbaka för tredje gången den här terminen. De två första tillfällena var helt galna! Nu drar vi på stort inför tredje tillfället och flyger in DJ NIBC från Berlin från som ska köra b2b med HANNE LEMPKA. Uppvärmningen står HMBR-kollektivet för och på övervåningen huserar den högst lovande lokala producenten GHASSEMI. Kommer att bli en galet trevlig kväll, som vanligt! Facebook-event här.

NIBC 

https://www.facebook.com/djnibc

Listan över NIBC meriter är för lång för att vi ska orka översätta den till svenska. Vill ni läsa den så kolla den engelska versionen nedan, där vi har klistrat in hans CV. Men i kort: Berlin-baserad göteborgsson som har varit något av en nyckelfigur på svenska musikscenen sedan 90-talet. Förutom att producera, remixa, dja och driva klubbar så bossar NIBC också över skivbolaget Trunkfunk Records. Tillsammans med Jonas Rathsman utgjorde NIBC duon STUFFA. Han har släppt musik på giganska skivbolag som Ministry of Sound, fått sin musik spelad i BBC Radio 1 och blivit framröstad till en av Skandinaviens bästa DJs. Ta en titt på meritlistan på engelska nedan om du är nyfiken på den här legenden. Eller kom till Diskoteket den 8 november!

HANNE LEMPKA

https://www.facebook.com/ApplebumBerlin
Hanne Lempka, ena delen av Hits mot Folkgrupp och ena hälften av Eric & Lempka, har under en lång tid varit drottning i Stockholms klubbscen och lirat på ställen som Trädgården, F12, Spybar, Marie Laveau, East, Grodan m.fl. Nu för tiden är hon bosatt i Berlin där hon tillsammans med DJ NIBC driver klubben Applebum. Hon lirar basig, dansant melodiös house och det kommer bli så fint att höra den b2b med NIBC.

HMBR-kollektivet + Linnéa

https://www.facebook.com/hmbrcollective
HMBR-kollektivet består av Hannes Forsman (½ av Monitor 66), mikkelrev, Boomblap & Robob. Helgen till ära joinas HMBR-kollektivet av Diskoteket-arrangören Linnéa, och det blir två hektiska dagar: på fredagen spelar de på Ljunggren i Stockholm och på lördagen spelar de warm up för NIBC & Hanne Lempka på Diskoteket. Linnéa är även den som står för visuals under Diskoteket!

GHASSEMI 

https://www.facebook.com/Ghassemiofficial
Uppsala har en stark armé av nu-disco-producenter på framfart. Kända namn som Oliver Nelson och Tobtok lägger världen vid sina fötter och spelar lite överallt. I våras var Tobtok på Diskoteket spelade och strax efteråt tog hans karriär raketfart. Näste man på tur att göra denna galna resa tror vi är GHASSEMI, och därför passar vi på att boka honom nu innan han har slagit igenom och vi inte längre har råd med honom. En fågel har viskat i mitt öra att han för någon vecka sedan flögs över till London av ett intresserat management, så snart lär det smälla högt här också. Spelar sjukt mjuk nu-disco på övervåningen hela kvällen.

Diskoteket is back for the third time this semester. The first two clubs were crazy with over 500 guests each time. This third club is going to be even more insane, since we’re flying in a real hero of ours, DJ NIBC, from Berlin. Joining him is fellow Berlin based DJ & club promoter HANNE LEMPKA. Warming up downstairs will be HMBR COLLECTIVE, and playing a smoother nu-disco set upstairs is up-and-coming producer GHASSEMI. Facebook-event here.

NIBC

https://www.facebook.com/djnibc
Berlin-based, Gothenburg-born Fredrik Nyberg has long been a key player on Sweden’s music landscape. The last handful of years have witnessed NIBC going from strength to strength as a producer, DJ, collaborator, remixer, promoter, and label head of Trunkfunk Records.

His recent smash house hit with Life So Far, You Let Me Go, was snapped up by the institution Ministry of Sound. Along the way, the tongue-in-cheek solo breakout The Doorman and props from his peers – the solo EP Hold On which was licensed to Ministry of Sound, the NME video feature and playlist support from Dubfire, Damian Lazarus and Todd Edwards for Spiders Spins, the nods from Miike Snow for ”Rymdstungen” in their BBC1 Essential Mix, and the inclusion of ”A Million Secrets” in DJ T.’s edition of Fabric’s mix series – all contributed to NIBC’S steady trajectory to uppermost ranks of house music.

Near the beginning of his DJ career, within Gothenburg’s early 1990s hip-hop scene, NIBC was inspired to create Claustrophobic Dimension, a pioneering local network for underground music and digital art, spurred on by his growing interest in techno and rave. Within a few years NIBC had fallen for house,and leading to him being voted the Best DJ of 2003 by Yo Media, and ranked #7 in Scandanavia’s 100 Best DJ’s Poll.

From its first cut in 2000, NIBC’s Trunkfunk Records has evolved into one of Sweden’s most in-demand independent outlets, with releases from Stuffa, Hans Berg, Uniforms, Tyken and Trevor Loveys, and remixes from Ian Pooley, Axel Boman, Basic Soul Unit & DJ Assault. Showcasing both the underground sound of Gothenburg and NIBC’s supreme A&R skills, Trunkfunk has won DJ support from the likes of DJ Koze, Moodymann and Annie Mac. In 2001 NIBC released his debut single Deliverance. Soon after, NIBC teamed up with Carl Rydén as Tyken, to deliver the across-the-board hit release Every Word. Buoyed by that success, NIBC formed Stuffa, the seminal pairing with Jonas Rathsman that undertook a new musical direction. Stuffa’s anthem Pretty Girls generated a cult following in the summer of 2008, with heavyweight follow-up EPs in 2010 and 2013 – Proof, which boasted remixes from Wolf + Lamb, Scott and FCL, and the maximum-impact house bomb Levitate.

NIBC has combined underground instincts with commercial success, to carve out an uniquely illustrious career. With his laser-focused view to further evolving his production signate and records label, 2014 is sure to be another landmark year for both Trunkfunk Records and NIBC.

Welcome!