▼ Kalmar nation
▼ Friday October 23rd
▼ Open from 20 ‘til 02
▼ 60 kr/40 kr for members of Kalmar nation
▼ Nationskort required

▲ Crackazat (live)
https://soundcloud.com/crackazat

Från Bristol kommer musikern och producenten Crackazat som gör elektronisk musik med ett jazzigt, varmt och organiskt signatursound. Genom tidigare släpp på Futureboogie och Astro:Dynamics hade han uppmärksammats inom housekretsar redan innan hans två senaste tolvor ”Candle Coast” och ”Somewhere Else” på Local Talk hyllats av bl.a. Disclosure, Detroit Swindle, och Giles peterson. Vi är väldigt glada att ha honom på Diskoteket, och ännu gladare av det faktum att han tänker släpa med sig sina synthar och köra ett live-set. Missa inte detta!

▲ Lukas Lyrestam
https://soundcloud.com/lukaslyrestam

Skymningstechno, flytande höstguld och djup house från yttre rymden är några välvalda synonymer för Lukas Lyrestams unika, gungande variation på dansmusik. Med släpp på Stockholms-institutionen Oh! Records, house-jätten Toolroom Records och nykrönta vinyl only-lablet Clouded House ser framtiden ljus ut för denna London-baserade producent som vi flyger in för att värma upp för Crackazat.

▲ Jadey Shadey D’econzac Mbay

Jadey Shadey har mest synts bakom dj-båsen i Stockholms vibrerande nattklubbsliv. Ursprungligen var det discon som födde denna dj, som sedan har anammat chicago-house, funky house, drum ’n’ rhythm med influenser från afro ihopvävda med technoinslag från Detroit-technon. I somras värmde hon bl.a. för John Talabot på Musikaliska i Stockholm. Det tycker vi var fett. Nu kommer hon för att ta över på Diskoteket!

▲ Salehpour
https://soundcloud.com/wearesoundspace/download-salehpour-zreshk

Från till synes ingenstans smällde det till då denna Uppsala-baserade talang släppte sin första låt på Soundspace, vilket imponerade oss mycket. Att han dessutom går mot strömmen och gör dubtechno gjorde oss väldigt glada, så vi frågade om han inte hade lust att komma och lira på Diskoteket. Det ville han.

▲ Diskoteket: fredagen den 23 oktober! Vi ses på dansgolvet!
/Adam & Linnéa