▼ Kalmar nation
▼ Friday November 20th
▼ Open from 20 ‘til 02
▼ 60 kr/40 kr for members of Kalmar nation
▼ Nationskort required

▲ Dana Bergquist & Andreas Hansson [Oh! Records]
https://soundcloud.com/danabergquist
https://soundcloud.com/oh-records-stockholm

Vi upptäckte Dana Bergquists talang först runt 2011, genom hans och Peder Gs redan då några år gamla remix av Montauks “April”. Sedan dess har vi på Diskoteket följt Danas karriär, parallellt med hans skivbolag Oh! Records som han driver tillsammans med Andreas Hansson. Oh! Records är det stockholmsbaserade deep house-bolaget som under lång tid har hållit flaggan för kvalitativ deep house högt, med releaser från artister som Drop Out Orchestra, Rhythm Operator, Climbers, Nils Penner, Sasse och Tiger Stripes. Dana Bergquist & Andreas Hansson har dessutom setts bakom dj-båsen på några av de finaste klubbarna i världen. Dana hakade bl.a. på sin kompis Eric Prydz USA-turné för några år sedan och agerade warm-up på ställen som Pacha i New York, Avalon i LA och Ruby Skye i San Francisco. Och nu i somras kanske ni såg honom lira på Into The Valley. Det ska bli en stor ära att ha dessa levande legender på besök på Diskoteket!

▲ DJ Katla [IS]

Ni kanske minns DJ Katla från ett tidigare Diskoteket. Vi behöver inte säga så mycket om henne. Hon var så jävla bra sist och vi ville ha tillbaks henne, så enkelt är det.

▲ Olov

På övervåningen hittar ni en annan gammal Diskoteket-veteran. För snart tre år sedan spelade Olov warm up för Martin Brodin på det allra första Diskoteket någonsin. Då var vi tvungna att bussa in honom från Eskilstuna. Men efter att ha lirat här för tre år sedan blev Olov så begeistrad av Uppsala att han tog sitt pick och pack och flyttade hit, och håller nu på att etablera sig som en av stans bästa DJs. Välkommen tillbaks säger vi.

▲ H.M.B.R.

H.M.B.R. är en förkortning för Hannes, mikkelrev, Boomblap och Robob. Normalt sett hittar du dem på olika barer i Stockholm, men denna kväll tar dessa herrar med sig sina bästa disco-tolvor och bjuder upp till riktig diskodans framåt midnatt. Och några veckor efter Diskoteket flyger de till London för att spela skivor på The Arch Gallery. Men of Disco. Otighta disco-mixar. 100% Fuck ups.

Ses fredagen den 20 november!
/Adam & Linnéa