På Allmänt val den 13 november väljer Kalmar nation en ny Andre kurator. Här hittar ni en presentation av 2Q-kandidaten Amanda Holm.

 

Namn: Amanda Holm

Ålder: 23, nyss fyllda

Pluggar: Språkvetarprogrammet, just den här terminen Latin!

Ursprungsort: Göteborg

Inskriven vid nationen: Vårterminen 2014

Tidigare ämbeten: Klubbverkare x 2, Sexmästare, Ledamot av valnämnden x 2, Recentiorsförman, Fanbärare

Vem är du?
Svårt att formulera på rak arm utan att det låter alltför klyschigt, typ som när man letade brevvänner i mellanstadiet, men här kommer ett försök. Jag är en göteborgare i exil som har tappat dialekten (den kommer dock fram ibland, typ när jag pratar med min mamma). Jag är något utav en italofil, då jag har bott i Italien, har en kandidatexamen i Italienska som jag kan prata flytande. Jag är även en språk-, Harry Potter-, och musiknörd som sett Håkan Hellström live mer än tio gånger.

Vad gör dig till en bra 2Q-kandidat?
Dels för att jag har erfarenhet av bokföring och kassaredovisning från mitt tidigare jobb på Coop, vilka var uppgifter som jag tyckte var roliga, intressanta och som passade mig som person. Dels för att jag ändå har varit på nationen ett tag och därför har kännedom om hur saker funkar, och har provat på en rad olika ämbeten som alla har lärt mig nya saker. Sedan så är Kalmar en plats som betyder mycket för mig, och det skulle vara fantastiskt kul att få jobba heltid på ett ställe jag bryr mig om och driva nationen framåt under ett års tid. Slutligen så skulle jag vilja säga att jag är en person med mycket energi, och det skulle vara väldigt roligt och givande att få lägga största delen av denna på nationen under ett år.

Vilka är dina ambitioner/hjärtefrågor?
Just när det kommer till 2Q-ämbetet tror jag det är rätt svårt att reformera och förändra hur det ser ut och fungerar, och ha högre ambitioner än att göra ett så bra jobb som möjligt. Arbetet som 2Q handlar ju snarare om att förvalta det vi redan har och driva det framåt. Men jag skulle vilja säga att teamwork, medlemskontakt och kommunikation är viktigt för mig. Inte bara inom kuratelet, utan även gentemot nationens ämbetsmän och medlemmar.

Vilken blir din största utmaning med ett kuratorsår?
Jag tror att många av de utmaningar som kan komma under ett år som kurator kommer handla om att hitta balans. Inte bara hitta balans mellan nationen och dess stress och ens privatliv, utan även i själva arbetet. Till exempel veta när man ska lita på sitt eget omdöme och sin egna magkänsla, men samtidigt inte vara rädd för att be om hjälp och fråga om andras åsikter. Att veta när man tacka nej, men samtidigt våga säga ja till förslag man tror på själv, och kunna ha tillräckligt mycket självförtroende för att argumentera för eller emot det beslut man tar.

Som kurator är man även en person som ska kunna leda och ofta kan det uppstå konflikter. Hur bra är du på att leda och hantera konflikter?
Om det är något jag har lärt mig, inte bara på Kalmar, utan även när jag har jobbat på Coop, är det att det att oklarheter och konflikter oftast uppstår vid bristande kommunikation. Så hellre för mycket kommunikation än för lite, och om möjligt, att denna sker direkt i person. Och om det ändå skulle uppstå konflikter anser jag att det är bättre att prata om det direkt istället för att låta saker ligga och pyra och bli större. När det gäller ledarskap är det något jag fick med mig tidigt från min tid på ridskola och som aktiv inom min ridklubbs ungdomsstyrelse, senare har jag också med mig ledarskap via mitt tidigare jobb, och självklart även från när jag var klubbverkare och sexmästare.

Vad har du lärt dig av dina tidigare ämbeten och hur kommer det att hjälpa dig som kurator?
Då jag har varit på nationen ett tag, och haft en del olika ämbeten inom olika delar, skulle jag vilja säga att jag har hyffsat god insikt, och sett nationen från olika synvinklar. Dels från restaurangverksamheten som klubbverkare och sexmästare, från medlemsverksamheten som recentiorsförman, samt från min tid i valnämnden. Så jag har ju gjort lite av varje, och alla ämbeten har i någon mån har fått mig att förstå nationen bättre, hur saker fungerar och går in i varandra. Allt detta har ju dessutom också tränat mig i att arbeta och utföra uppgifter tillsammans med andra, både folk man känner sen tidigare och med nya människor.

Att ha ett ämbete på nationen innebär att man jobbar med många av sina nära vänner. Det är en fördel att känna sina kollegor, men det kan uppstå problem. Hur väl hanterar du jobb med personliga relationer?
Det är klart att det inte alltid är helt lätt att arbeta nära folk som man också umgås mycket med privat, men samtidigt behöver det inte vara ett problem, så länge kommunikationen funkar. Att ha varit med i tre klubbverk fick mig verkligen att förstå hur viktigt det är med fungerande kommunikation, och att man bör försöka lösa eventuella oklarheter så snabbt som möjligt.

Vilken är din bästa sida?
Den här är ju typ den svåraste frågan som finns att svara på, men… Jag skulle vilja säga att jag har mycket energi, som jag mer än gärna lägger på att lära mig nya saker och att hjälpa andra.

..och vilken är din sämsta sida?
Kan vara överambitiös och vill för mycket.

Slutligen, en motivering på max 100 ord!
Att söka 2Q är något jag har funderat på under en lång tid, och just nu är det rätt läge för mig att söka. Även om jag vet att det inte alltid kommer vara så lätt, och att det kommer vara både krävande och stressigt är jag fortfarande mer än motiverad att lägga största delen av min energi och vakna tid på en plats som betyder mycket för mig under ett år.

 

2Q-kandidat Amanda Holm

2Q-kandidat Amanda Holm