Den 3 december är det landskap och då kan man rösta på bland annat vem som ska bli nationens nästa Andre kurator (då inga kandidater fanns vid Allmänt val). Till landskapet har vi en kandidat. Här nedan svarar han på några av valnämndens frågor:


Namn?

Arnau Castan-Bonastre

Ålder?

26

Vart kommer du ifrån?

Terrassa, en stad nära Barcelona, i södra varma Katalonien

Berätta om din studietid.

I Barcelona pluggade jag biokemi för 4 år. Sista terminen av utbildningen tillbringade jag på Uleåborg i norra Finland, där tog jag kurser i biokemi och mikrobiologi. Här I Uppsala har jag läst ett masterprogram i läkemedelsmodellering, klarat med en uppsats om Läkemedelskemi med datorbaserad läkemedelsdesign. Tillämpningen av förra kunskaper till en modell-baserad fokus har jag verkligen njutit av, och det har hjälpt mig få nya perspektiv och motivationer inom biovetenskapen.

Vad har du gjort tidigare på nationen?

Jag har varit en glad recce min första termin, när jag deltog i några aktiviteter och jobbade då och då. Därefter har jag varit ämbetsman, först som klubbvärd (VT17), efter som internationell sekreterare (HT17, VT18) samt ledamot av valnämden denna termin. Utanför formella ämbete har jag varit runt i nationen och deltagit på kören, restaurangsverksamheten och olika nationsgasquer.

Vad gör dig till en bra 2Q-kandidat?

I första hand för att jag är väldig motiverad att bli andre kurator, för jag tror att det är en stor ära och det passar ihop med min vilja till engagemang. Jag samarbetar gärna med andra människor på nationen och utifrån, och jag har lärt mig att göra det bättre efter några terminer som ämbetsman. Att vara metodisk är också någon jag är bra på när det gäller arbete, och jag är alltid öppen för att få förslag och förstå varandra.

Vad skulle du säga är din bästa sida? …och din sämsta?

En bra sida av mig är att jag är entusiastisk och har viljan att hjälpa alla vara motiverade, för jag tror att uppgifterna görs effektivare när människor är glada. Det är viktigt med motto ”den lilla nationen med det stora hjärtat”, som enligt min åsikt betyder att man bryr sig om varandra och om nationen. Jag tror också att jag är en tillgänglig person, som man kan prata och säga det man tycker till.

Med min sämsta sida är att jag kan vara lite envis ibland, när det gäller olika åsikter. Men samtidigt tror jag att det är viktigt att lyssna på varandra och förstå hur utmaningar kan lösas. En annan potentiell krånglig del av mig är att jag är väldig emotionell, och det ska säker vara en av sakerna som jag ska arbeta fram under kuratorsåret.

Slutligen, har du någon hjärtefråga?

Jag kan berätta lite mer om vad Kalmar betyder för mig. I allmänhet förstår jag nationen inte bara som en plats där man kan göra spännande aktiviteter, men också ett andra hem där man kan skapa underbara förhållanden och lära sig mycket från varandra.