Rebus-kväll

knally rebusrally pub kronan

Denna höst har vi inget Knally, utan istället en rebus-kväll i puben den 15:e december som försmak på Knallyt som sker i vår. Mellan kl. 18.00 och 20.30 (med prisutdelning kl 21) bjuds det på kluriga rebusar och andra utmaningar som du kan vara med och tävla i.

Mer om Knally

Knally är ett sorts rally som inte går ut på att åka fort, utan snarare att åka rätt inom givna tidsramar.

Varje lag får en rebus som leder till ett namn på det gröna kartblad där Knally går. När rebusen är löst mäter man från rebuslösningen enligt ett protokoll och kommer på så sätt till nästa kontroll. Där hittar man en ny rebus och resan fortsätter. Om rebusen är för svår finns det en lättare ”hjälprebus” att ta till, men det kostar prickar. Om även denna är för svår finns det en ”nöd”, det vill säga rebusulösningen i klartext, och den kostar ännu fler prickar.

Utmed vägen finns det bemannade kontroller. Dessa får man inte komma för sent till, för även det kostar prickar. Dessutom har varje lag fått ett 40-tal fotografier vid starten. De flesta, men inte alla, är tagna utmed vägen och det gäller att identifiera dessa fotografier. Missade ”fotoplock” eller felaktigt ifyllda foton kostar prickar.

Vinner gör det lag som har minst antal prickar vid målgången.

 

Ännu mer information går att hitta via denna länk; https://kalmarnation.se/knallyinfo/doku.php