Herr inspektor,
Fru inspektrix,
Herr skattmästare,
Gästande kurator från Västgöta nation,
Kalmariter,
Kroppkakeälskare!

Återigen samlas vi till fest i kroppkakans tecken! Och i vanlig ordning har denna ljuvliga måltid föregåtts av ett idogt arbete i hela huset. Samtliga inblandade har gått att känna igen på den lätt jagade blicken och de kroppkakeformade pupillerna. Senast i natt drömde jag att jag dammsög festsalen, och det är inte omöjligt att det var min själs sätt att preparera kroppen för den matladdning som nu stundar.

Förra lördagen var jag och mina kära medkurredutter på besök i fjärran land. Ja, ända till Lund for vi, för att där idka industrispionage mot vår vännation i söder. De arrangerade nämligen sin variant på kroppkakehyllning då, något som de refererar till som Storaste Kroppkakan. Och visst, det var stort. Och visst, vi var rätt många. Och jo, nog hade vi kanske ganska roligt. I alla fall Gustaf, som hade roligt ända till tio i sju på morgonen.

Men det är inte samma sak. Vi kan vara hur mycket vännation som helst, det är ändå något redigt speciellt med vår kroppkakegasque. Hur många som helst får ställa upp i tävlingen. Snapsen serveras inte i fluortantenmuggar med lock. Något som de har, men inte vi, är däremot mellanshot på damtoaletten, men något ska de väl få ha som är unikt.

Jag ser fram emot en fantastisk kväll i ert sällskap, kära vänner. Jag försökte som hastigast att komma på någon frän tagline att avsluta med, men trots idoga försök så fastnade jag hela tiden, konstigt nog, i franska revolutionen. Alltså, bröder och systrar i kroppkakan,

Frihet. Jämlikhet. Kroppkaka.

Skål.

Per Hård af Segerstad
Förste kurator ht06-vt07