Flaggan i topp för vår fantastiska hedersledamot Sonja Lyttkens, 94 år idag och inspektor emerita för Kalmar nation. Hon skrev in sig i nationen som 17-åring 1936, var Förste kurator under sista krigsåret 1944-45 och disputerade som andra kvinna i Sverige i matematik 1956.

Sonja Lyttkens firas med fana av kuratelet. Foto: William Nisser

Sonja Lyttkens firas med fana av kuratelet. Foto: William Nisser

Under jubileumsbalen i maj närvarade Sonja och höll ett mycket uppskattat tal under middagen. Hon hänvisade bland annat till när hon bjöd in krigsbarn till nationen under slutet av kriget. Uttrycket ”att kunna höra en knappnål falla” gör rättvisa åt stämningen i Rikssalen på Uppsala slott under hennes tal. Ovationerna efteråt väckte nog folk i Knivsta.

Nationen uppvaktade födelsedagsbarnet med Förste och Andre kurator i full högtidsdräkt och i sällskap med nationens nya fana. Hurra för Sonja!