Datum: 14/11
Tid: 18:00-00:00
Fri entré
Nationskort krävs

Lyssna på Kalmar, Uppsalanationernas bästa livepubscen fyller moppe. Detta, det femtonde Lyssna-tillfället sedan nystarten höstterminen 2011 skall firas med pompa och ståt (och kanske en liten överraskning). Baren står fullproppad med godsaker och från scenen bjuds som alltid på kvalitetssäkrad underhållning. Denna gång är det sex bluesiga gossar som tar plats. Puben öppnar kl 18, första akten går på scenen vid halv niotiden, men kom i god tid, det brukar oftast bli fullt.

Koffertgubbarna

Sveriges yngsta bluesgubbar öser ur sig gammal god Uppsala-Blues i gungig 1920-30-40-tals delta blues-stil. Koffertgubbarna består av Emil Blomqvist, som lirar munspel som en riktig gammal bluesgubbe från Mississippi. Jonas Mårtensson, som sköter en av gitarrerna i bandet, ruskar loss ett och annat tvättbrädesolo och ylar med sin vassa stämma de blåa tonerna. Markus Ahlbom, som håller i den andra gitarren, bankar med all sin kraft takten på Kofferten (Leffe), skrålar med sin raspiga stämma och även går lös på tvättbrädan (Börje).

Folkesson Blues Band

Kvällens andra akt är av ett något röjigare slag. Med ungdomlig iver och moget sound tar de sig an bluesrocken och levererar den på ett tillgängligt sätt. De blandar eget material med covers av bland annat Cream och Stevie Ray Vaughan and Double trouble. I Folkesson Blues Band spelar Fabian Folkesson gitarr och sjunger, Erik Eklund lirar bas och Josef Wahlbeck trummor.

DJs

I Djbåset sitter grabbarna som alltid har en gammal hit i pipen. Per och Kalle har som vanligt djupdykt i skivbackarna efter det bästa från då och nu. De blandar friskt och utan räddhåga och skapar det hemtrevliga ljudlandskap som alltid omsluter lyssnabesökaren.