Datum: 27/3
Tid: 18-00
Inträde: Gratis
Nationskort krävs

 

Lyssna är musikpuben som kombinerar två vinnande koncept: Skönt opretentiösa pubkvällar i goda vänners lag och riktigt bra livemusik från scenen i mysig nationsmiljö. Slå dig ner, drick nåt gott och låt snacket gå till ljuva toner från scenen. Denna gång inleds Lyssna av den experimentella duon Trumvärk och Slagord för att avslutas med popextas med Kain och Abel!

 

Trumvärk och slagord

Trumvärk & Slagord gör musik som är organisk, experimentell och minimalistisk. Grunden består av trumset och sång, utöver det finns bland annat looppedal och bas för att förstärka och skapa nya ljudbilder. Duon utgår gärna från en känsla eller ett ämne och låter sedan musiken föra dem vidare, vilket gör att musiken aldrig stannar av helt. Det finns alltid nya vägar att ta som kan leda vidare till något annat.

Under 2010 kom bandets första skiva, Hello, welcome to erf’ och i november 2012 släpptes EP:n My brand new brain.

Duon har tidigare spelat på bland annat Storsjöyran, Arvikafestivalen och Färgfabriken Norr samt skrivit musik till och medverkat i både teater- och nycirkus föreställningar!

http://trumvarkochslagord.bandcamp.com/

 

KAIN & ABEL

”Kain & Abel startades våren 2012 av mig (Alex Zeid Shalan) och Jonas Settlin. Vi var panka, fulla, höga, vräkta och rastlösa. Jag ville ha en ursäkt för att vara självupptagen, Jonas ville göra oljud. Vi samlade ihop fyra personer till som skulle hjälpa oss göra något större än oss själva men också stoppa oss om vi fick hybris. Jag skrev musiken, Jonas gjorde ljuden. Musiken var min hjärna och bandet var kroppen.

Kain & Abel är mitt ego förstorat till ett band. Megalomaniskt och självupptaget. Men vi kan va själviska tillsammans.”

www.facebook.com/kainoabel

 

I DJ-båset sitter Lyssnas enastående DJ’s Per och Kalle som mellan liveakterna bjuder på musikaliska gobitar från nu och då, med fokus på då. Dom spelar dom magiska låtarna du inte visste att du saknat, låtarna du är för hipp för att våga önska, låtarna som får din ljumma öl att smaka tonårsfylla och fjortisångest, låtarna som får dig att gång efter gång glatt utropa, ”ja, den här låten är såååå bra!” Åh, så underbart.

 

Kom i god tid om du vill ha sittplats, det brukar bli fullsatt.

 

Lyssna is the music pub that combines two winning concepts: lovely laid-back pubnights with good friends and really good live music coming from the scene in a cosy Uppsalian nation environment. Have a seat, drink something good and have a wonderful time with musical entertainment. This time Lyssna features the experimental duo Trumvärk och Slagord and the pop induced ecstacy of Kain och Abel!

Entry: Free
Nation card required

Remember to be here early, the venue is usually packed.