▲ Sångboksgasque-släpp 22.30-04
▼ Lördagen den 18 oktober
▼ 40 kr/20 kr för kalmariter
▼ Nationskort
▼ Facebook-event

Diskoteket – Uppsalas egen deep house- och nu-disco-klubb bjuder återigen upp till dans. Förra gången var det galet svettigt när över 500 personer kom för att dansa till den tyske DJn och producenten Superlover. Efter en sån braksuccé fortsätter vi hösten med ett 04-släpp efter Kalmar nations fantastiska Sångboksgasque och dagen till ära har vi flugit in dj-prominens från både Island och Finland. Diskoteket hålls efter Kalmar nations Sångboksgasque. Information om gasquen hittar ni här.

▼ Viktor Birgiss (IS)

Viktor Birgiss fick sitt genomslag i den isländska house-scenen tidigt 2010 och har sedan dess varit en framstående person i den lilla men högst produktiva elektroniska musiksfären på Island. Han står bakom skivbolaget Lagaffe Tales med sin goda vän Jonbjorn och de har till dags dato släppt 12 EP. Viktor gjorde ett bejublat framträdande förra året på festivaler som Sonar Reykjavik och Secret Solstice och siktar högt med sitt musikskapande. Hans nästa release kommer på det Stockholmsbaserade skivbolaget Love Potion och titelspåret har redan fått support från den svenske legenden Calle Dernulf.
https://www.facebook.com/ViktorBirgiss
https://www.facebook.com/LagaffeTales

▼ Prospero (FI)

Prospero kommer från utkanten av den finländska skärgården i Österbotten. År 2010 var han med och grundade sound-systemet Ivah Sound i Helsingfors och efter att 2011 ha deltagit i en mixtape-tävling gjorde han sin debut på klubbscenen. Han började med att producera evenemang med stor vikt på elektronisk basmusik och musiken blev snabbt en allt större del av hans liv. Idag ser man Prospero spela på allt från restauranger till raves och fester med deras egna högtalare.
https://www.facebook.com/ivahsound

▼ Guldgrouvan

Nere i gruvan finns guldet som Uppsala glömt. Fuldansens funkiga toner som får dig att glömma frisyren och släppa axelspänningarna. Guldgrouvan tar dig till Funkytown i discoskor där den som dansar störst är snyggast. Med stortandat leende presenterar vi Uppsalas fulaste dansgolv. Feel the groove i Guldgrouvan!
https://www.facebook.com/guldgrouvan

▼ DJ Bromberg

Från Melbourne till Barcelona till Uppsala har DJ Bromberg under en halv livstid samlat på sig det finaste inom deep house. Nu kommer han till Diskoteket för att koka ned allt detta till ett enda mörkt och tungt deep house-set på övervåningen.

 

Diskoteket kicked off this semester in style with the wonderful Berlin-based producer Superlover. To continue on this track, we’re throwing a 04-släpp after the Kalmar nation song book gasque! Information about the gasque can be found here.

This time we’ve booked some real talent from both Iceland and Finland, to keep you dancing throughout the night.

▼ VIKTOR BIRGISS (IS)

Viktor Birgiss had his breakthrough in the Icelandic house scene in early 2010 and has since then been a prominent figure in the small but productive electronic music scene in Iceland. Viktor runs the label Lagaffe Tales along with his good friend Jonbjorn and have released 12 EP’s so far. Viktor performed last year at Sonar Reykjavik as well as Secret Solstice festival and aims for more success in the near future.
https://www.facebook.com/ViktorBirgiss
https://www.facebook.com/LagaffeTales

Supporting Viktor Birgiss are Finnish DJ Prospero and local disco heroes Guldgrouvan alongside DJ Bromberg and of course Diskoteket residents mikkelrev & Linnéa.