Den 8 november är det allmänt val på Kalmar nation, då vi bland annat röstar om vem som ska bli nationens Andre Kurator i vår. Nedan följer en kort presentation av Linnéa – den andre kandidaten heter Samuel och hans presentation hittar du här. Vill du ställa en fråga till någon av kandidaterna? Kom på hearing den 2 november!

Namn: Linnéa Vikner
Ålder: 23
Kommer från: Strängnäs

Berätta om din studietid!
Jag flyttade till Uppsala våren 2013 och började plugga på samhällsvetarprogrammet, sen dess har jag hunnit plugga lite av varje, bland annat genusvetenskap, statskunskap och sociologi, som jag också kommer ta ut min kandidat i. Jag kände direkt att jag hittade rätt när jag flyttade hit, både pluggmässigt men framförallt socialt, jag hittade ett sammanhang, Uppsala är en fantastisk stad med otroligt många möjligheter om en bara vågar ta chansen.

Vad har du gjort på Kalmar nation?
När jag hittade till Kalmar så började jag, som så många andra, jobba lite smått i puben. Sen tog det fart och sen dess har jag hängt i puben som klubbvärd, välkomnat nya medlemmar som recceförman, varit fanbärare och nu är jag kårmarsalk och ledamot av styrelsen. Jag har provat på lite av varje helt enkelt och varit delaktig i flera av nationens verksamheter. Det som de allra flesta ämbetena har gemensamt är att de innebär mycket medlemskontakt och det har varit ytterst givande och roligt.

Vad tyckte du mest om?
Jag kan inte välja. Jag tror att blandningen är det som varit ett vinnande koncept. Det faktum att jag både fått ha mycket medlemskontakt och varit en del av och är en del av den organisatoriska biten både inför sittningar men också som ledamot av styrelsen. Ordning och reda och struktur är min grej.

Fritidsintressen?
Eftersom jag bor på Bortom bullret har det resulterat i att jag spenderar mycket av min fritid hängandes med kuratelet på nationen, eftersom min kille också råkar vara klubbvärd blir det ännu mer naturligt. Annars gillar jag att laga god mat, gå promenader i solen och försöka sno åt mig lite kvalitetstid med pojkvännen.

Vad tycker du att folk bör känna till om dig?

Jag har jobbat på McDonalds av och till i drygt fyra år och också fungerat som arbetsledare en tid. Jag är van att jobba i team, hantera stress och att behöva ta beslut snabbt. Sen är jag en jävel på att rabbla vilken mängd råvaror som ska vara på alla burgare också ;;).

Varför vill du bli 2Q?
Första gången jag började tänka på att bli 2q var en gång för knappt två år sen då jag fick vara med Christina (dåvarande 2q) och stämma av handkassan, jag upptäckte att det här med siffror och pengar är himla kul. Sen hamnade jag i styrelsens ekonomiutskott så småningom och blev ännu mer insnöad på just den ekonomiska biten. Detta i kombination med att få vara just kurator med allt vad det innebär, kontakt med medlemmar och ämbetsmän, utbyte mellan nationer, att utföra ett förvaltandet arbete och ha struktur på tillvaron, lockar mig, det är därför jag söker till andre kurator. Jag älskar att lära mig nya saker och ett år som andre kurator tror jag skulle vara otroligt givande och lärorikt.

Vill du ställa en fråga till Linnéa? Maila 1q@localhost, så ställer Valnämnden frågan under hearingen 2 november.