Den 8 november är det allmänt val på Kalmar nation, då vi bland annat röstar om vem som ska bli nationens Andre Kurator i vår. Nedan följer en kort presentation av Samuel – den andre kandidaten heter Linnéa och hennes presentation hittar du här. Vill du ställa en fråga till någon av kandidaterna? Kom på hearing den 2 november!

Namn: Samuel Heden Gynnå
Ålder: 24
Kommer från: Karlstad

Berätta om din studietid!
Jag kom till Uppsala höstterminen 2011 för att läsa idéhistoria. Efter ett år började jag politices kandidatprogrammet som jag gör min sista termin på nu. Jag blev genast engagerad på Kalmar nation för att det var en så välkomnande plats. Efter att jag började mitt program har jag också hunnit vara engagerad i pol kands programförening, under ett år lade jag mer tid på den än på nationen. Det var roligt att få perspektiv i en annan förening än Kalmar, men jag kände också under det året att som allra roligast hade jag när jag var på Kalmar nation. Under våren 2015 var jag utbytesstudent i Groningen i Nederländerna. Nu praktiserar jag på Statistiska centralbyrån i Stockholm. Efter den här terminen planerar jag ta ut min kandidatexamen i nationalekonomi, men jag tänker även läsa in en master.

Vad har du gjort på Kalmar nation?
Jag började, som många andra, som klubbvärd i puben min andra termin. Det var fantastiskt roligt, antagligen min roligaste termin hittills. Gemenskapen där var fantastisk. Efter det har jag varit kammarskrivare i ett och ett halvt år och kårmarskalk i ett år. Framförallt det senare var väldigt skoj eftersom att gå på sittning är bland det bästa jag vet. Nu är jag suppleant i nationens styrelse.

Fritidsintressen?
Förutom att som de flesta gilla att umgås med andra och lyssna på musik tycker jag mycket om att spela brädspel och att baka.

Vad tycker du att folk bör känna till om dig?
Jag är inte så seriös och uttråkad som mina ansiktsuttryck ibland antyder.

Varför vill du bli 2Q?
Framförallt för att jag älskar Kalmar nation och vill omsätta min kunskap och erfarenhet inom nationen till att förvalta och utveckla den. Jag tycker om siffror, att räkna och att hålla ordning så jag tror posten som 2Q skulle passa mig. Från min tid som kassör för Uppsala politicesstuderande har jag även erfarenhet av bokföring och budgetering vilket jag tror skulle vara mig till hjälp.

 

Vill du ställa en fråga till Samuel? Maila 1q@localhost, så ställer Valnämnden frågan under hearingen 2 november.