Nu är höstrusket här, och det börjar bli dags att dra fram yllekoftorna och raggsockorna.
Det betyder också att det numera är mycket mer socialt accepterat att sitta inne och pyssla istället för att vara utomhus och härja, hurra! Och pyssel är, precis som mycket annat, bäst i grupp.

Därför bjuder syjuntan härmed in till höstpyssel-träff!
Söndagen den 22a oktober ses vi i biblioteket och virkar pumpor tillsammans!
Vi står för ett mönster på engelska och översättning till svenska termer för den som behöver. Det du behöver ha med dig är en virknål omkring storlek 4, plus-minus en storlek.
Det är också bra att ta med en liten mängd garn i lämplig pumpafärg, samt en ännu mindre mängd grönt eller brunt för stjälk. På nationen kommer det att finnas stoppning.

För den som inte har en liten mängd pumpafärgat garn kommer det att finnas tillgängligt på plats, men då är det först till kvarn som gäller. Vill man ha garn kostar det gratis för medlemmar i Kalmar nation och 10 kr för övriga.

Vill man hellre sitta och jobba på ett annat projekt är man självklart också välkommen.
Vi ses där!
——————————————
The fall weather is finally here, and it’s about time to pull out the wool sweaters and warm socks. It also means that it’s now more socially acceptable to sit inside and do crafts instead of being outside, hooray! And crafting, like many other things, is best in group.

Thereby the sewing circle invites you to an autumn-crafting meeting!
Sunday the 22th of October we’re going to meet in the library and crochet pumpkins together! We will have a pattern in english and translation to swedish terms for those who want it. What you need to bring is a crochet hook around the size 4, plus-minus one size. It’s also good to bring a small amount of yarn in a suitable pumpkin colour of your choice, and also a smaller amount of green or brown for the stem. There’s going to be padding at the nation.

For the one who doesn’t have a small amount of pumpkin coloured yarn, there’s going to be some available but then it’s first come first served. The yarn is free for members of Kalmar nation and 10 kr for others.

If you would rather sit and work on another project, you’re still of course welcome!
See you there!