Namn?
Ellen Victor

Ålder?
25.

Vart kommer du ifrån?
Allas vår käraste studentstad Uppsala.

Berätta om din studietid.
Efter gymnasiet läste jag en grundkurs i juridik för att äntligen kunna få kårleg. Eftersom det var rätt kul sökte jag till juristprogrammet, och har gått det under de senaste fyra åren. Ganska tidigt gick jag med i Kalmar eftersom de som jobbade här verkade så trevliga. Det dröjde ett tag innan jag äntligen tog mig i kragen och engagerade mig – och det har jag inte ångrat en sekund (eftersom folk ju faktiskt visade sig vara väldigt trevliga).

Vad har du gjort tidigare på nationen?
Jag har varit Kammarskrivare (sortera papper på 1Q-kontoret) i snart två terminer och klubbverkare denna termin. Sen så har jag gjort en del icke-ämbetsbundna saker av bara farten, typ varit med i spexet ”Handelsresande från ost” under Ostkakegillet och hållit talet till Lucia under Luccegasquen. I övrigt har jag gått på de flesta gasquer under höst- och vårterminen och dessutom varit på nästan alla landskap.

Vad gör dig till en bra 1Q-kandidat?
Jag tycker om struktur, planering, ordning och reda – vilket jag har hört är positivt för positionen som 1Q. Dessutom är jag rätt bra på att få folk att känna sig peppade och uppskattade för sina insatser. Utöver det så brukar jag kunna lösa problem på ett kreativt sätt. Om konflikter skulle uppstå kan jag ofta lösa dem diplomatiskt, och jag är inte rädd för att säga ifrån om någon beter sig illa. Sen så har jag en massa andra bra egenskaper – men jag är lite för ödmjuk för att göra en punktlista.

Vad skulle du säga är din bästa sida? …och vilken är din sämsta?
Personligen skulle jag säga att det bästa med mig är att jag är rätt så rimlig, om det över huvud taget är något man kan säga om sig själv. Jag försöker alltid att se saker utifrån flera perspektiv och lyssnar därför gärna på andras åsikter och tankar kring en viss situation. För mig handlar det mycket om att kommunicera skälen bakom min åsikt eller mitt beslut – att jag har uppmärksammat flera sidor av diskussionen och tänker som jag gör utifrån detta. Då hoppas jag att andra kan förstå och respektera min ståndpunkt. En del i det är också att jag inte har några problem med att erkänna att jag har tänkt eller gjort fel – för mig vore det orimligt att aldrig kunna se kritiskt på sina tidigare beslut.

Min sämsta sida är nog att jag brukar ha svårt att veta hur lång tid saker tar, och att tappa bort tiden när jag fastnar i något. Exempelvis rent hypotetiskt när man ska svara på en kandidatspresentation som man tänker ska ta typ en halvtimme och så tar det ett par timmar. Jag brukar använda en timer för att undvika såna helt påhittade situationer.

Slutligen, har du någon hjärtefråga?
Det viktigaste för mig i rollen som 1Q skulle vara att se till att folk trivs. Att de känner sig uppskattade och att de vill komma tillbaka till Kalmar nation om och om igen tills de fastnar (på ett trevligt sätt) i vår varma och välkomnande famn. Jag tänker helt enkelt jobba mycket för att se till att både ämbetsmän och nya medlemmar känner sig välkomna, sedda och uppskattade. Sen har jag nån slags luddig dröm om ett välorganiserat staff room, men det är rätt sekundärt.