Den 5 november är det allmänt val på Kalmar nation, då vi bland annat röstar om vem som ska bli nationens Andre Kurator i vår. Nedan följer en kort presentation av Johan. Har du frågor till kandidaten? Kom på hearing den 31 oktober!

Namn? Johan Wallin.

Ålder? 26 år.

Vart kommer du ifrån? Falun.

Berätta om din studietid? Jag flyttade till Uppsala hösten 2012 och började plugga på politices kandidatprogrammet. Senare bytte jag inriktning på studierna mot konstvetenskap. De kurser som jag tror jag kan få nytta av som 2Q är statistik och nationalekonomi. Uppsala är en fantastisk stad om man vill engagera sig utöver studierna. Jag har bland annat arrangerat takbio, suttit i hyresförhandlingar och varit med och skrivit remissvar till detaljplaner.

Vad gör du på fritiden? På fritiden umgås jag med min sambo, läser böcker och är ute i naturen.

Hur länge har du varit medlem på nationen? Sedan 2012. Jag hängde kvar efter Katushka och undrade om de behövde hjälp med något. De visade sig att deras affischer inte kom upp i tid. Dagen efter gick jag in till 1Q och fick ansvar för att få nationens affischer uppsatta och på den vägen är det.

Vad har du gjort tidigare på nationen? Mitt första ämbete på nationen var att arrangera SPELA, senare har jag bland annat ansvarat för klubbar som klubbmästare och tagit emot nya studenter som internationell sekreterare. Jag tror att jag kommer ha nytta av att ha erfarenhet av nationens olika delar när jag blir kurator.

Vad gör dig till en bra 2Q-kandidat? Genom att jag varit med i 2Qs råd under hösten är jag redan lite insatt i arbetet. Jag har bred erfarenhet av nation och föreningslivet i Uppsala. Andre kurator är nationens vice ordförande vilket jag har två års erfarenhet av från en annan förening. Struktur och ordning gillar jag också vilket passar bra när man ska hålla reda på nationens ekonomi.

Vad skulle du säga är din bästa sida? Jag har mycket energi och lär mig saker snabbt.

och vilken är din sämsta? Jag kan vara onödigt envis.

Slutligen, har du någon hjärtefråga? Det finns många viktiga frågor men ett bra samarbete med de andra kuratorerna där man inte är rädd för att ge varandra feedback och har ett öppet samtalsklimat tror jag är en förutsättning för att man ska lyckas med allt annat.

Har ni frågor till Johan men kan inte komma på hearingen? Mejl 1q@localhost så ställer valnämnden din fråga.